DRP – תוכנית התאוששות מאסון ע”י חברת אבטחת מידע מקצועית

בעולם הדיגיטאלי של היום, רוב הארגונים והעסקים תלויים במערכות המחשב שלהם. למרות ההשקעה העצומה בהגנות, אף ארגון אינו חסין ב-100% מפני אירועים משבשים. לכן, DRP הוא קריטית יותר מאי פעם וחברות אבטחה מקצועיות ממלאות תפקיד מרכזי בכך.

נחיצותה של DRP

תוכנית התאוששות מאסון מציעה אסטרטגיה מקיפה במטרה למתן את ההשפעה של אירועים לא צפויים שעלולים לשבש את ההתנהלות השוטפת של מערכות המחשוב בעסקים ובבתים פרטיים. הכוונה לאירועים כגון התקפות סייבר, פריצות נתונים וכשלי חומרה. בלי זה, הארגון עלול להתמודד עם השלכות קטסטרופליות של הפסדים כספיים, נזק למוניטין ואף סגירת העסק.

מהי תוכנית התאוששות מאסון?

תוכנית ההתאוששות כוללת שני מרכיבים בסיסיים:

  • גיבוי נתונים ומידע כדי לוודא את אמינות המידע ואת זמינותו.
  • שרידות מערכת המחשב. בעוד ששרידות הנתונים היא חשובה ביותר, אין זה מספיק. באותה מידה חשוב להבטיח את הישרדות החומרה ומערכות המחשב. מדובר, בין היתר, על שרתים, מערכות אחסון, תשתיות תקשורת ורכיבים שונים המאפשרים את עיבוד והנגשת הנתונים.
DRP - תוכנית התאוששות מאסון

כיצד מתבצעת תוכנית ההתאוששות?

תוכנית ההתאוששות מתבצעת על ידי חברת אבטחת מידע המתמחה בהגנה על המידע ועל מערכות הארגון מפני איומי סייבר שונים והיא מובילה בניית DRP מקיף המותאם לצרכיו הייחודיים. חברות אלו מציעות מגוון שירותים, כולל הערכת סיכונים, ניהול פגיעות, בדיקות חדירות ועוד, כולם מרכיבים חיוניים של DRP יעיל.
בשלב הראשון של בניית תוכנית ההתאוששות מגדירים את יעדיה. לכל החלטה לגבי היעדים יש השלכות על עלות התוכנית ועל המורכבות הכוללת של יישומה ותחזוקתה השוטפת.


הצבת יעדים משמשת כבסיס למספר היבטים קריטיים של תוכנית התאוששות. ביניהם:

  • ניתוח סיכוני אבטחה.
  • זיהוי המערכות החיוניות לארגון בעת משבר ורצף שיקומן בהתאם.
  • הגדרת מועדי התאוששות ברורים כדי ליצור לוחות זמנים להתאוששות על-ידי שני פרמטרים: RTO, Recovery Point Objective, יעד זמן להתאוששות, באמצעותה קובעים באיזו מהירות יש להחזיר את המערכת למצב תפעולי.
    ציון יעדי שחזור, RPO, Recovery Point Objective, תכונה המייצגת את נקודת השחזור ואת מידת ההכלה כלפי אובדן הנתונים במונחים של זמן. הכוונה היא הגדרת נקודת הזמן אליה יש לשחזר את הנתונים כדי להבטיח את דיוקם ואבטחתם.
  • הגדרת היקף המענה למשבר. בחינת האפשרות לפעול בקיבולת מופחתת. הדבר עשוי להיות כרוך בכוח עבודה מוגבל, זמני תגובה ארוכים יותר או ויתור זמני על שירותים ופונקציות ארגוניות מסוימות.
  • קביעת הנחיות הפעלה. חשוב להגדיר עד כמה יכול הארגון להכיל תקלות וכשלים במערכת המחשוב ולהגדיר את התנאים המדויקים בהם התקלה תחרוג מהסף הדרוש להפעלת התוכנית.
    בשלב הבא מגבש חברת סייבר אסטרטגיית תוכנית הבראה בהתאם למדיניות החברה. מטרתה העיקרית של התוכנית היא לגשר על הפער בין המדיניות העסקית לבין סדרי העדיפויות שהוגדרו ביחד עם הארגון, ולתרגמם לפתרונות טכנולוגיים אפקטיביים.
    בלב התוכנית נמצא אתר התאוששות מאסון, DR Site, שהוא משאב קריטי שתוכנן בקפידה כדי לאפשר התאוששות מהירה, הפחתת זמן ההשבתה של המערכת ובמקרים מסוימים ביטול הצורך ברכישת ציוד חדש.

לסיכום תוכנית התאוששות אבן פינה של החוסן העסקי המודרני. בעידן בו הנוף הדיגיטלי טומן בחובו איומים, חברות אבטחת מידע מקצועיות ממלאות תפקיד חיוני בסיוע לארגונים להיערך לבלתי צפוי. באמצעות שירותים כגון הערכת סיכונים, ניהול פגיעות ובדיקות חדירה, חברות הסייבר מאפשרות לעסקים לחזק את ההגנות שלהן ולשמור על המשכיות לנוכח אסון והשבתה. השקעה ב-DRP חזק היא קריטית לעסקים המבקשים להצליח לטווח ארוך בסביבה הדינאמית והמתפתחת של ימינו

/ 5.

רוצים לשמוע עוד?
השאירו פרטים ונחזור אליכם.
דילוג לתוכן